Monday, June 18, 2007

W960 - en smartphone från Sony Ericsson - en slags konkurrent till iPhone


Ett säkert tecken på att iPhone är helt rätt i tiden är att exempelvis Sony Ericssons nya omgång mobilmodeller samtliga har musikvänliga funktioner. Konkurrensen hårdnar.

DN har tittat på sommarens nya modeller hos Sony Ericsson:
När Sony Ericsson presenterar sommarens bukett av telefonprodukter är det tydligt åt vilket håll företaget är på väg. Visserligen har den bästa kameramobilen nu fått en sensor på fem megapixlar och GPS-tekniken finns att koppla in via en påhängsmodul men nu handlar det framför allt om musik.


På sätt och vis har Apple gjort tvärtom, känns det som: utgått från en musikspelare som ipoden och utvecklat en telefon och liten handdator.

Nu är det inte många dagar kvar tills iPhone börjar säljas i amerikanska butiker, datum för lansering är satt till 29 juni.

Jag ser att speciellt en av Sony Ericssons nya modeller verkar starkt påverkad av iPhonetankarna, W960. Dess skärm är tryckkänslig och sättet att hoppa mellan låtar och funktioner påminner starkt om gränssnittet på en mp-spelare av bättre klass. Disken rymmer 8 gigabyte,vilket gör att det kan definieras som en smartphone.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

No comments: