Tuesday, June 5, 2007

Då har vi nog tagit första rejäla klivet in i digitala världen



Idag kom den med budfirman: vår anläggning - JBL Radial - som gör att vi kanske nu på allvar kan sägas ta steget ut i den digitala världen. Nu ska våra ipodar inte längre vara något som var och en går och lyssnar på själv utan den musik, och de filmer, som finns på dom, ska vara något vi alla kan lyssna på tillsammans.

Ljudet är bra, jag har kopplat ihop den och satt in min ipod i den och låtit låtarna spelas slumpvis.

Det är några detaljer som jag inte är helt nöjd med: Det är ju så att i stort sett alla ipodmodeller uppges ska fungera med den. Fattas bara, den är rätt dyr ändå, drygt 2.800 kronor.

Att olika modeller fungerar har JBL löst genom att det finns olika adaptrar till de olika modellerna. Ipoden sätts i adaptern som sedan trycks ner i JBL-anläggningen. Det är bara det att de här adaptrarna sitter rätt hårt fast i anläggningen. Så när jag vill byta och lyssna på något ur någon annan ipod i familjen får vi ta fram en smal, tunn kniv och trixa för att få upp adaptern och riskera att få repor av kniven på anläggningen. Inte så bra.

I vår familj har vi tre olika modelleroch det kan inte vara helt ovanligt?

Och varför är alltid brukanvisningar lite konstiga. som här: förklara det här:

General Setup
1. Unpack the JBL Radial and power supply
2. Place your iPod adapter (included with iPod) into docking station.
3. Place the iPod into the adaptor.

Det låter en aning förvirrande tills man kommer på att de pratar om två olika saker, adapter och adaptor.

Fast nöjd är jag ändå. Ska testa ikväll att se på videofilmerna på tv:n, för det ska också gå att göra. Ute skiner sommarsolen, så det får bli att ta sig till badvatten först.


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

No comments: