Monday, July 16, 2007

Se upp för falska e-butiker som säljer iPhone på bluff

Se upp om du tänkt köpa en iPhone via Internet.

IDG rapporterar: Nytt botnät tar sikte på ovetande Iphone-köpare
Att köpa sin Iphone via nätet har nu blivit så pass populärt att cyberbrottslingar börjat dra nytta av hypen. Genom falska webbshoppar försöker skurkarna nu stjäla pengar och personuppgifter.

IPhone har sålt enormt bra, men ändå är det många fler som skulle köpa om det fanns en med lägre pris. Envisa rykten säger att Apple håller på att utveckla varianter till lägre pris, som de gjort med ipod.
MacWorld:
Shaw Wu, analytiker på American Technology Research, lade under onsdagen fram en rapport där han analyserar framtiden för Apples iPhone och vart företaget kan vara på väg att ta sin mobiltelefon.

Han tror att Apple redan nu har billigare varianter av telefonen under utveckling, och påpekar att företaget gjorde likadant när iPod mini och iPod shuffle släpptes för att fylla ut produktsortimentet och komma åt de konsumenter som inte ville lägga ut så mycket som den vanliga iPod kostar.


Om de inte gör det tror jag inte iPhone blir samma succé i långa loppet som ipod ju är. Ipod har ju mer eller mindre lyckats beslagta ordet för mp3-spelare. Många säger ipod och menar vilkem mp3spelare som helst, oavsett märke.

IPhone kan bli samma sak för smartphones.

No comments: