Monday, July 23, 2007

Är då iPhone verkligen hackad nu?

Iphone hackad - säger säkerhetsexperter
Nu kan det första stora säkerhetshålet ha upptäckts i Apples Iphone-telefon. Säkerhetsexperter hävdar att de via en smittad webbsida kan stjäla sms-historik, adressbok, och annan känslig data ur telefonen.
Från IDG. Förstås. Som ofta har bästa kollen på iphone och kommunikationsteknik av svenska medier.

Fast exakt vad menas med en smitad hemsida?

IDG förklarar lite närmare hur hackarna går tillväga (och det är uppenbart att det går att skydda sig genom att inte gå på sms:et):

För att komma åt användarnas privata information krävs att angriparen på något sätt lyckas ladda ned skadlig kod till telefonen. För att lyckas med detta, skriver IDG News Service i dag, krävs att användaren besöker en webbsida som preparerats med koden. Detta görs exempelvis genom att skicka ett mejl eller ett sms innehållandes en länk till den smittade webbsidan som telefonägaren klickar på.


Det är samma princip som gäller mail: klicka aldrig på länkar du inte är säker på vart du kommer.

Dessutom säger nu säkerhetsexperter att de lyckats hacka iPhone.

På sajten www.securityevaluators.com/iphone förklarar gruppen hur bristen fungerar och hur inkräktare kan ta sig in i telefonen antingen genom ett trådlöst nätverk, eller genom en preparerad webbsida. ISE förklarar på sajten att det tog två veckors deltidsarbete för att knäcka Apples telefon.

Är det inte samma sak i båda artiklarna?

Ja, jag vet, detta är också postat i min andra blogg, men det hör ju trots allt hit också.

No comments: