Monday, July 23, 2007

Rihanna med i rekordgänget





Rihanna har skrivit in sig i Storbritanniens rekordböcker. Hitlåten "Umbrella" är etta på singellistan för tionde veckan i rad. Den bedriften har ingen annan artist uppnått sedan Wet Wet Wet låg etta i 15 veckor med "Love is all around" 1994. (Ur SvD)

Rekordet genom tiderna innehar Frankie Laine med I Believe, den sången hittade jag inte i YouTube så vi får nöja oss med ett tribute-klipp till honom.

Rekordhållaren Frankie Laine är inte särskilt känd i Sverige idag tror jag. På svenska Wikipedia finns det inte många rader om denna stora sångare:
Frankie Laine, eg. Francesco Paolo LoVecchio, född 30 mars 1913 i Chicago, Illinois, USA, död 6 februari 2007 i San Diego, Kalifornien, USA, var en amerikansk sångare.


Något mer finns det om Rihanna:

Rihanna, artistnamn för Robyn Rihanna Fenty, född 20 februari 1988 i St. Michael, Barbados, är en artist som slog igenom internationellt under 2005.
Rihannas musik är en blandning av Soul och RnB. Hennes låt Pon de Replay (2005) har tagit sig in på andra plats på både den amerikanska och den brittiska singellistan, samt som etta på Swedish dance chart.

Rihannas karriär tog fart efter att hon blev upptäckt 2003 av producenten Evan Rogers då denne var på semester på Barbados. Evan har tidigare jobbat med bland andra Christina Aguilera och Kelly Clarkson. Rihanna spelade tillsammans med Evan in en demoskiva som skickades till ett antal skivbolag. Efter en audition fick hon ett skivkontrakt på Def Jam Records, som leds av Shawn Carter (som själv har gjort musik under artistnamnet Jay-Z).


Här kommer Rihanna och Wet Wet Wet






Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

No comments: